ISO 22000:2005 стандартындағы Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесі талаптарына сәйкестікке жоспарлы тексеру аяқталды.
Тексеру Moody International Sertification Ltd.» компаниясының сыртқы аудиторларымен жүргізілді
ISO 22000:2005 стандартындағы Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесі талаптарына сәйкестікке жоспарлы тексеру аяқталды.
Атап атйқанда:
Тексеру жұмысын жүргізу үшін келесі бақылау орындары бойынша тексеруді көздейтін тиісті бағдарлама жасалды:
Тексеру нәтижесі.
Аудиторлық команда тексеру кезінде «Tea-House» ЖШС қызметкерлерінің ынтымақтастығы мен көрсетілген көмек үшін алғысын білдіреді, бұл тексеру жұмысын сәтті өткізуге мүмкіндік берді. /p>
Компания қызметіне тексеру Аудит Бағдарламасына сәйкес жүргізілді.
Аудиторлық команда таңдамалы әдіс негізінде сұхбат алу, жазбаларды тексеру мен бақылау арқылы басқару жүйесін жоспарлау мен нәтижелігін бағалады.
Ұйымдағы қауіпсіздік менеджментінің жүйесі ISO 22000:2005 стандарттары талабына сәйкес жүргізіліп отырғаны анықталды.
«Tea House» ЖШС басты мақсаты – тұтынушылардың күткені мен қажеттілігін қанағаттандыратын және мемлекеттік бақылау және қадағалау органдарының барлық талаптарына сәйкес тек қана жоғары сапалы өнім шығару. Кәсіпорын қызметкерлері, құрал-жабдығы, өндіріс барысы – барлығы осы мақсатқа қол жеткізу үшін жұмыс жасайды.
«Tea House» ЖШС өндірісі ISO 22000:2005 (Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесі) талаптарына сәйкестік сертификациясынан өтті.
«Tea House» ЖШС ең үздік дәстүрі тұтынушының денсаулығы мүддесіне және күткенін қанағаттандыруға, сондай-ақ ұйым мүддесіне де шайды өлшеп салу мен каптаудың жоғары сапасын және қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін мемлекеттік бақылау және қадағалау органдарының барлық талаптарына сәйкес сенімді жүйе енгізу болып табылады. Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесінің негізгі принциптерін әрдайым дұрыс қолдану, қызметкерлерді оқыту және олардың осы принциптерді ұғынуы шығарылатын өнімнің қауіпсміздігі мен сапасының кепілі болып табылады.
«Tea House» ЖШС келесі сатыларда азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі менеджментін пайдалануда жауап береді: шай шикізатын және шыған материалдарын қабылдауда, шикізат тазалауда, өлшеп салуда, қаптауда және сатып алушыға өлшеп салынатын өнімнің барлық түрін жіберуде; қауіпті факторларды анықтауда, бағалау мен тексеруде, қиын сатыларды қадағалауда, қауіпсіздік және сапаға сәйкес емес өнімнің тұтынушыға жетпеуі үшін қиын қадағалау орындары бақылаудан шығып кеткен жағдайда шара қабылдауда. Осы шаралардың барлығы тұтынушының өнім қауіпсіздігі мен жоғары сапасына сенімділігін арттырады береді.
Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі менеджментінің жүйесін тиімді ету үшін ұймның құрылымдық бөлімшелері арасында, сондай-ақ барлық мүдделі тараптар арасында ақпарат алмасу қалыпқа келтірілген, менеджмент жүйесінің МС ISO 22000:2005 талаптарына сәйкестігін талдау әрдайым жүргізіледі және оны жақсарту шаралары қабылданады. Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі менеджментінің жүйесін кәсіпорынға енгізу -қауіпсіздік саласында Саясатты жүйелі пайдалану, оны дұрыс түсіну және кәсіпорынның әрбір қызметкері өз қызметі үшін жауап беру мен қауіпсіздік саласында ұйымның Саясатына қайшы келетін іс-қимылдарды жасамау міндеттемесі дегенді білдіреді.
ШАГ 1
Шикізатты жүктеу алдында, тасымалдаушы
шайдың үлгісін Tea House зертханасына
жедел-пошта арқылы жібереді.
|
ШАГ 2
Зертхана шай үлгісін органолептикалық
қасиетіне және белгіленген стандартына
сәйкестігін талдайды. Тек «Tea House»
компаниясының титестері мақұлдауынан
кейін, жүктелген шайды Алматы қаласы
фабрикасына жіберіледі.
|
ШАГ 3
Шикізат қоймаға келгеннен кейін,
жүктеу алдында, мақұлданған үлгілермен
салыстыру үшін, одан тағы да үлгі алынады.
Егер бұл үлгі мақұлданбаса, контейнер
тасымалдаушының есебі арқылы қайтып жіберіледі.
|
ШАГ 4
Шикізатты өндіріске жіберу алдында,
қоймада құртылмағанын анықтау үшін,
қайтып зертхананың талдаудауынан өтеді.
|
ШАГ 5
Шикізат соңғы тазалаудан өтеді:
магниттік барабаннан тағы бір рет
өтіп, елек және сору (түйіршіктің
немесе жапырақтың тасымалдауы
барысында пайда болынған шаңды сору).
|
ШАГ 6
Шикізат тазалаудан өткеннен кейін
купаждық мұнараға жіберіледі.
Шикізатты сол жерде арластыруға болады.
|
ШАГ 7
Купаждық мұнарадан шикізат бөлшеткеп
өлшелінеді: біріншіден оны герметикалық
полипропиленді металданған пакетке
қаптайды, содан кейін қорапқа қаптайды.
Әрі қарай қорап сыртынан полипропиленді
үзіп шешілетін кесіндісі бар пленкамен
оралынады. Осы жұмыстын бақылауында
тұратын қаптаушы шайдың бөлшектеп
өлшелінгенін және қапталу сапасын
тексеріп, қайталама гофротара
қорапқа қаптайды.
|
ШАГ 8
Әрбіртауарпартиясынан 3 үлгісін зертханаға
жазғызып алынады, сол жерде дайын
өнімді тексереді: қораптын сапасын,
маркировкасын. Бір қорап ашылып,
органолептикалық соңғы бақылаудан,
ал баска екеуі – фабриканың мұрағатына
үлгі ретінде сақталынады. Ол жерде
2 жылға сақталынады – сақтау мерзімі
аяқталғанына дейін. Мұрағатүнеміжаңартылады.
|